CV - Jack de Vries Communicatie Advies

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

CV


Ervaring heb ik in zowel de profit- als non-profitsector.
Die ervaring begint in 1989 wanneer ik -tijdens mijn studie Politicologie- ga werken als persoonlijk medewerker van CDA-kamerlid Helmer Koetje.
In 1993 zet ik de eerste stappen in het communicatievak als officier Voorlichter/Journalist bij de Koninklijke Landmacht. Vervolgens ben ik werkzaam bij Philadelphia Zorg. In 1997 volgt de functie van hoofd Voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie en werk ik achtereenvolgens voor Enneüs Heerma, Jaap de Hoop Scheffer en Jan Peter Balkenende. Betrokken ben ik bij de verkiezingscampagnes van 1998, 2002 en 2003 en eindverantwoordelijk voor de campagnes van 2006. Met Jan Peter Balkenende winnen we drie keer de landelijke verkiezingen. Ook ben ik mede verantwoordelijk voor de 100-dagen campagne van het kabinet Balkenende IV. In 2007 vertrek ik naar Boer en Croon en leg me toe op reputatiemanagement.
Klanten zijn onder andere het Verbond van Verzekeraars, het Burgfonds en Siemens. In mijn tijd als staatssecretaris van Defensie ben ik verantwoordelijk voor Personeel, Materieel, Vastgoed en ICT. De meeste aandacht krijgt de campagne voor werving en behoud van personeel en de mogelijke vervanging van de F16 door de JSF.
In juni 2010 richt ik Jack de Vries Communicatie Advies op.
In augustus 2011 treed ik toe tot de directie van Hill and Knowlton Nederland en word daarbinnen ook verantwoordelijk voor de public affairs afdeling 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu